Elektronski podajalnik

Sistem z elektronskim podajalnikom

Vsakodnevno žaganje lesa vključuje veliko meritev in preračunavanja, kar zmanjša produktivnost. Wood-Mizerjevi sistemi z elektronskim podajalnikom odpravijo potrebo po preračunavanju in povečajo izkoristek in produktivnost. Z uporabo sistema z elektronskim podajalnikom upravljavcu ni več treba preračunavati mer in upoštevati količino lesa, ki ga odstrani rezilo. Vse kar mora storiti je nastaviti želeno širino deske in začeti z žaganjem.



ACCUSET

Accuset ima precej večjo obratovalno prilagodljivost kot preprosti podajalnik in podajalnik PLC. Poleg 16 programirljivih spominov za debelino desk ima štiri operacijske načine.

  • Ročni način: v celoti ročno delovanje sistema.
  • Način za samodejni pomik gor ali dol: z vsakim premikom stikala gor/dol dvignete ali spustite glavo za programirano količino.
  • Vzorčni način: v sistem lahko vprogramirate 16 standardnih rezalnih vzorcev.
  • Referenčni način: sistem si zapomni položaj glave zadnjega reza dveh strani ploha.

Podajalnik PLC

Podajalnik PLC je primeren za žage, opremljene z AC-motorji za pomik gor/dol. Ima podobne funkcionalne lastnosti kot preprosti podajalnik s kapaciteto za dve programirljivi dimenziji, ki ju lahko izberete z dotikom gumba. Možnost vnaprejšnjega programiranja in takojšnjega priklica pogosto uporabljenih dimenzij poveča produktivnost in natančnost, kar vodi do večje dobičkonosnosti vašega podjetja. Podajalnik PLC ima tudi omejitve za zgornji in spodnji položaj glave ter vgrajeni kalkulator na ležišču, kar vam omogoča žaganje vnaprej nastavljene debeline vse do zadnjega reza.


SW-PLC2

Podajalnik SW-PLC2 omogoča samodejno spuščanje glave žage na vnaprej nastavljeno višino reza. Podajalnik SW-PLC2 temelji na programirljivem logičnem upravljalniku (PLC), magnetostrikcijskem merilnem traku (ki odčitava trenutno višino rezalne glave), programirljivo nadzorno ploščo in rotacijski upravljalnik hitrosti, ki se uporablja pri asinhronskih motorjih.


Podajalnik SW

Podajalnik SW poveča produktivnost in natančnost ima odporen računalnik za hitro nastavitev položaja glave za naslednji rez. Podajalnik SW je na voljo za AC- in DC-žage in je enostaven za uporabo ter vam omogoča hitro speminjanje velikosti desk, pri čemer ni potrebno posebej vnaprej programirati vsake dimenzije.