Small Log Processing

PAMETNA OBDELAVA DEBEL 1

DOBIČKONOSTNA PREDELAVA MAJHNIH DEBEL

Pridobite cene in informacije!

Linija SLP (pametne obdelave debel) ima rezila s tankim rezom na vsaki žagalni enoti za zagotavljanje večjega izkoristka hlodovine kot druge obdelovalne metode. SLP je zelo priljubljena med izdelovalci palet, saj je specializirana za čim večji izkoristek nizkokakovostnih debel do premera 400 mm in pripomore k večji konkurenčnosti.

Linija SLP se uspešno uporablja za žaganje kakovostnega materiala za gradbeništvo in palete. Gre za raznoliko linijo, ki jo je mogoče prilagoditi na več različnih konfiguracij glede na vaše potrebe. Ker je linija modularna, lahko razporedite naprave tako, da bolje ustrezajo potrebam ob spreminjajočem se trgu.

Linija SLP uporablja modularni sistem Wood-Mizer, pri čemer mnogo naprav uporablja enake električne dele, jermene in ležaje, zato ne potrebujete veliko različnih rezervnih delov.

Linija SLP:
• Cenejša kot podobne linije. 
• Proizvede več izdelkov in manj odpadnega materiala.
• Zmanjša energijsko porabo.
• Njeno vzdrževanje je cenejše.

SLP1 video

SLP1 Customer Videos

Specifikacije

Moč
TVS-SC2.4L 2 x 11 kW električni motor
HR200 15 kW električni motor
HR500 2 x 11 kW električni motor
HR700 2 x 15 kW električni motor
Električno napajanje 400V / 50 Hz, 3Ph
Zmogljivost žaganja
Min. Log diameter 100 mm
Max. Log diameter 400 mm
Min. Log length 1.2 m
Max. Log length 2.4-3.6 m
Min. Cut width 70 mm
Max. Cut width 250 mm
Sawmill Head Features & Options
Standardna oprema TVS - Dvojna navpična žaga
SVS - Enojna navpična žaga
HR500 or HR700 - MultiHead resaw
Izbirna podporna oprema Nakladanje: Nakladalna rampa, miza za hlodovino, miza za hlodovino z nagibom.
Prenosniki: Prenosna miza, podajalne mize.
Blade (length & width)
TVS-SC2.4L 4.67 m x 32-38 mm
HR200 4.01 m x 32-38 mm
HR500 4.01 m x 32-38 mm
HR700 4.67 m x 32-38 mm
Sawmill Dimensions & Requirements
Dolžina 28 m
Širina 8 m
Višina 2.15 m

SLP1 Layouts

SMART LOG PROCESSING FEATURES

TVS


The TVS (Twin Vertical Saw) uses thin-kerf blades to efficiently remove the two vertical sides of logs up to 400mm in diameter. The TVS is cost-effective, versatile, designed for high performance, and built strong for years of reliable service. The TVS works equally well as a stand-alone unit or integrated with an existing sawmill line.

READ MORE


The V feed system advances logs one at a time through the TVS. Spiked hold-downs guide the log. The lug spacing can be moved to suit the standard log lengths. This is a good option for straight logs with standard lengths.

READ MORE


The spiky chain feed system with heavy, spiked top-rollers adds greater stability to the log as it goes through the TVS. Logs can be loaded onto the feed chain with little or no gap between them. This option is ideal for increasing productivity with straight and curved logs.

READ MORE


Za obdelavo lesnih izdelkov, ki že imajo dve ravno obžagani površini je na voljo ploščata podajalna veriga s težkimi nazobčanimi zgornjimi valji. Običajno se uporablja takrat, ko na liniji obratujeta dve žagi TVS. Še ena priljubljena funkcija TVS za izdelavo plošč. Skozi TVS je mogoče spustiti velike plošče, ki se pomikajo do žage za razrez ali žage z več glavami.

READ MORE


Enojna navpična žaga SVS poenostavi odstranjevanje tretje strani debla med obdelavo. Ko je v liniji vgrajena za TVS, pripravi ploh za pomikanje proti žagi. Največja rezalna širina SVS je 300 mm. Največja velikost materiala je 400 mm (širina) x 250 mm (višina).

READ MORE


Idealna žaga za podjetja, ki potrebujejo ugodno žaga za razrez z več glavami, saj HR500 raste skupaj s podjetjem. Modularna zasnova HR500, ki vključuje od ene do šest glav, vam omogoča, da kasneje dodate več glav in v enem krogu izdelate do 6 desk in eno ploščo. Za kratke plohe, ki so dolgi manj kot 1,2 m, je na voljo izbirni dvojni jekleni valj.

READ MORE


EG300 združuje funkcije robilnika in večlistne žage v eni napravi. EG300 optimizira izkoristek vsake deske in poveča splošno produktivnost vaše žage za 20-30 %.

READ MORE

Oprema za premikanje materiala

Zasnovana za lažje in učinkovitejše nakladanje na mizo za hlodovino z viličarjem. Poleg tega tudi poveča nosilnost hlodovine na mizi in zagotavlja čim manj ponovitev nakladanja.


Za stalno dovajanje lesa na linijo potrebujete močen in robusten sistem za dovod hlodovine. Naše mize za hlodovino so zasnovane za prenašanje najtežjih pogojev v gozdarski industriji. Masivna konstrukcija naših miz za hlodovino zagotavlja leta in leta obratovanja v zelo zahtevnem okolju.

 • • Močan motor in menjalnik zagotavljata vzdržljivost
 • • Odporna okrogla veriga
 • • Glavne podporne cevi dimenzije 200 x 100

 


Miza za nagib hlodovine je zasnovana za nadzorovan pomik hlodovine do upravljalne postaje, kar upravljavcu omogoča, da se osredotoči na poravnavo hlodovine in nemoteno podajanje na TVS.

 • • Veriga z nastavki za lažje ločevanje debel.
 • • Prekinjevalno stikalo zagotavlja, da je naslednje deblo pripravljeno za nakladanje.
 • • Trdna konstrukcija z velikim menjalnikom in motorjem za vsakodnevno podajanje velikih in majhnih debel.

Vsaka žaga je drugačna. Zato smo izdelali modularno prenosno mizo. Naročite premični in statični končni modul in nato še toliko modulov za podaljšanje, kot jih potrebujete za vašo postavitev. Dolžino prenosnika lahko podaljšate ali skrajšate, da ustreza vašim potrebam. Naše mize za hlodovino imajo masivno konstrukcjo za prilagajanje zahtevnemu okolju žaganja.

Mize z nagibom – Odstranite stranske deske in še več z nastavljivim kotom nagiba, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Ploščate prenosne mize – Za premikanje lesa v različne smeri in možnostjo dodajanja toliko podaljškov, kot je potrebno za doseganje dolžine, ki jo potrebujete.

 • • Visokokakovostna veriga
 • • Prekinjevalno stikalo za nadzor dovajanja materiala
 • • Nazobčan motor in menjalnik
 • • Odporna konstrukcija

Preprosta podajalna miza, ki jo lahko uporabljate na katerem koli delu obdelovalne linije. Učinkoviti mehanizmi za medsebojno priključitev naprav brez dodatnega dela, ki omogočajo nemoteno pomikanje lesa skozi žago.

SLP INSTALLATIONS AROUND THE WORLD
  Latest Success Stories