Wood-Mizer Blades

Brusilniki

BMS500 - Profesionalni brusilec rezil

BMS500 je zasnovan za zahteve žage velikega proizvodnega obsega, ki potrebujejo redno brušenje rezil. Ima konstrukcijo na industrijski ravni in avtomatizacijo, ki vam omogoča, da se osredotočite na brušenje rezil in bolj učinkovito izkoristite čas. Brusilec BMS500 brusi rezila, široka od 25 mm do 75 mm s presledkom zob od 12,7 mm do 28,6 mm.

BMS500 ima industrijsko brusilno kolo CBN premera 203 mm, ki se vrti s centrirno hitrostjo 4250 obr./min. Pokrov se dvigne in brusilno kolo je mogoče privzdigniti za lažjo namestitev in odstranjevanje rezila. Pokrov je opremljen z oknom za pregled in notranjo LED osvetlitvijo, tako da lahko upravljavec podrobno in varno spremlja postopek brušenja. Uporabniško prijazna upravljalna postaja vključuje prikazovalnik števca zob, nastavljivo hitrost brušenja in dva načina: Namestitev in Zagon. Brusilec je mogoče hitro konfigurirati tako, da se ustavi, ko nabrusi določeno število zob.

Karbidni strgalnik očisti vsak zob in blazinice za brisanje olja samodejno očistijo odvečno olje z rezila. Brusilno olje očistijo magneti, ki z olja odstranjujejo železne ostružke.

BMS500 je zasnovan za profesionalno vzdrževanje rezil za kakovost in proizvodnjo in je trenutno najboljši brusilnik rezil za tračne žage na trgu.


BMS250 - Zasebni brusilnik rezil

Brusilnik rezil BMS250 je idealen za žagarje, ki želijo vlagati v visokokakovostni avtomatski brusilnik za redno in zanesljivo brušenje rezil v žagarskem podjetju.

BMS250 saodejno brusi rezila glede na nastavljeno število zob. Pokrov in brusilno kolo je mogoče dvigniti za lažjo nameščanje in odstranjevanje rezil. Ima mehanizem za smodejni izklop in nastavljivo hitrost pogona, ki jo upravlja upravljalna plošča. Močen pokrov z oddušnikom zapre rezilo med brušenjem. Blazinice za brisanje olja samodejno čistijo odvečno olje z rezila.

BMS250 ima brusina kolesa CBN s polnim profilom 127 mm, ki so na voljo v različnih profilih in takoj pripravljena na brušenje. BMS250 je opremljen z enofaznim AC motorjem moči 0,18 kW s hitrostjo 2800 obr./min. Sistem mazanja z oljem hladi rezilo med brušenjem in magneti lovijo železne ostružge in čistijo olje za ponovno uporabo. Potiskalnik zob je podrobno nastavljiv, nastavljiva je tudi plošča za višino rezila za brušenje rezil, širokih med 25 in 50 mm.