Članki

Predstavljamo mobilno tračno žago Wood-Mizer LT20WIDE

Wednesday, June 7, 2023

Predstavljamo mobilno tračno žago Wood-Mizer LT20WIDE

Wood-Mizer seriji tračnih žag LT20 dodaja opcijo WIDE (šoiroka) glava. Z lansiranjem tračne žage LT20WIDE je Wood-Mizer zaključil implementacijo opcije WIDE v celotno linijo žag LT, ki vključuje stroje LT15, LT20, LT40 in LT70. Nova tračna žaga LT20WIDE v mobilni izvedbi je bila konec marca 2023 prvič predstavljena v Franciji.Glava žage WIDE je bila razvita, da bi zadostila vse večjemu povpraševanju po žaganju večjih hlodov. S širšo glavo žage lahko operater razreže hlodovino s premerom do največ 90 cm. Glava žage WIDE ustvarja dodatne prednosti pri razrezu v mestih in na območjih, kjer so hlodi velikega premera cenejši in jih je enostavno dobiti.

»Novi stroj LT20WIDE v prenosni različici s širšo glavo žage se odziva na naraščajoče povpraševanje po lahkih in cenovno dostopnih žagah z zmogljivostjo hlodov, ki ustreza večjim strojem,« pravi Tizoc Chavez, vodja podjetja Wood-Mizer France. "Žaga LT20WIDE Mobile je bila razvita za majhne delavnice in posamezne uporabnike, čeprav bo zagotovo ustrezala potrebam večjih podjetij, osredotočenih na večjo učinkovitost. Ta stroj je odličen tudi za tiste žagarje, ki so šele začeli s svojo dejavnostjo."V začetku tega leta je Wood-Mizer lansiral mobilno tračno žago LT15CLASSIC WIDE, ki je bila predstavljena tudi na dnevih kupcev v Franciji, tako da so lahko obiskovalci primerjali lastnosti in prednosti obeh modelov.

Medtem ko je model LT15WIDE zgrajen na nizko nastavljenem ležišču z ročnim upravljanjem hlodov, ima tračna žaga LT20WIDE preizkušeno klasično konzolno glavo Wood-Mizer in funkcije hidravličnega ležišča. LT20WIDE Mobile ima lahko upravljanje hlodov v 3 različicah – ročno, standardno in super hidravlično. Super hidravlična verzija vključuje dve navpični stranski podpori, sredinsko objemko na 2 palicah, držalne spone, obračalnik hlodovine, valje za izravnavo hlodovine in nakladalnik hlodovine. Lastnik žage lahko izbere konfiguracijo, ki ustreza njegovim zahtevam glede produktivnosti in proračun.

Nova verzija tračne žage LT20WIDE je na voljo z elektromotorji moči 7,5, 11 in 15 kW ter bencinskim motorjem s 25 KM in dizelskima motorjema moči 22 ali 25 KM.

S standardno napravo za samodejno nastavitev debeline plošče Setworks SW10 je rezanje udobnejše, saj se operaterju po vsakem rezu ni treba spomniti nastavitve debeline. Glava žage se električno premika gor/dol in naprej/nazaj. Voda iz rezervoarja dovaja mazivo neposredno na rezilo, da izboljša rezanje. Električna vodilna roka rezila podpira rezilo med rezanjem materialov različnih velikosti. Napetost rezila je enostavno nastavljiva in ohranja rezilo v ustrezni napetosti za rezanje. Opcijski odstranjevalnik lubja pomaga ohraniti ostro rezilo žage dlje časa, saj odstranjuje lubje, umazanijo in kamenje s površine hlodovine.

Prenosno žago je mogoče prepeljati v gozd, kmetijsko zemljišče ali na gradbišče, kjer mora uporabnik razžagati hlodovino. Prevoz žage s tovornim vozilom je udoben, priprava stroja za delo na mestu pa traja le nekaj minut.


Srečanje s strankami in predstavitev najnovejših strojev Wood-Mizer v francoskem mestu L'Ablé blizu Malaussènea je odlično uspelo! Od 29. do 30. marca 2023 je pod sončnim nebom in v prijateljskem vzdušju na desetine kolegov žagarjev in lesarjev lahko spremljalo predstavitev najboljših rešitev Wood-Mizerja za lesno industrijo, vključno z novo mobilno tračno žago LT20WIDE.

Wood-Mizer nudi 2-letno garancijo za vse profesionalne žage in vrhunsko servisno podporo.

Za več informacij se obrnite na lokalnega prodajnega predstavnika Wood-Mizer.


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji