Članki

Wood-Mizer je na sejmu LIGNA 2023 predstavil svoje najboljše lesnoobdelovalne stroje in rešitve

Wednesday, May 24, 2023

Wood-Mizer je na sejmu LIGNA 2023 predstavil svoje najboljše lesnoobdelovalne stroje in rešitve

V okviru največjega evropskega sejma lesne industrije LIGNA, je Wood-Mizer predstavil svojo celotno paleto izdelkov za obdelavo lesa, vključno z znamenito linijo lesnoobdelovalnih strojev in opreme za izdelavo končnih izdelkov iz lesa. S 40-letnim strokovnim znanjem in izkušnjami pri izdelavi vrhunskih žag, je Wood-Mizer razvijal serijo Woodworking Series, da bi potrdil svoj moto "From Forest to Final Form" - "Od gozda do končnih izdelkov". Med najbolje prodajanimi modeli, je Wood-Mizer predstavil svoje najnovejše stroje in rešitve za lesno-obdelovalno industrijo – skobeljnik/rezkar MP280 in žago za plošče MS750.
Lesnoobdelovalni stroji in oprema, ki jih je izumil Bo Martensson, ustanovitelj podjetja MOReTENs, so si pridobili široko priljubljenost in priznanje med profesionalci in amaterji, ki potrebujejo vsestranskost, natančnost in vzdržljivost po dostopni ceni. Od leta 2017, je Wood-Mizer razvijalec kompaktne in lahke serije lesnoobdelovalnih strojev, ki se distribuirajo, ponudnik znanja o oblikovanju in izdelavi strojev ter proizvajalec lesnoobdelovalnih strojev, dobavljenih prek mreže izkušenih trgovcev in distributerjev, ki delujejo skoraj v vsakem kotičku sveta.

Lesnoobdelovalni stroji so zasnovani za hitro in učinkovito izdelavo končnih izdelkov iz lesa, kot so talne plošče, fasadne plošče in stranice, vratni in okenski okvirji, letvice in še mnogo več. So popolno orodje za vsakega mojstra za obdelavo lesa, od začetnika, ki se šele uči, do velikih podjetij, ki iščejo učinkovitejše načine proizvodnje.


'

Ponudba lesnoobdelovalnih strojev, predstavljenih na sejmu LIGNA, je vključevala 4-stranski skobeljnik/rezkalnik MP360 in MP280 (nov izdelek), 2-stranski skobeljnik/rezkalnik MP200, skobeljnik/rezkalnik/žaga za razrez MP220, debelinka MP160, večstranski skobeljnik MP180 in žaga za plošče MS750 (nov izdelek). Poleg omenjenih lesnoobdelovalnih enot, je Wood-Mizer predstavil novo linijo sistema za zbiranje prahu MES za učinkovito odstranjevanje žagovine in odpadkov v delavnici. Ponudba obsega vsa potrebna orodja in pribor iz kataloga Wood-Mizer TOOLS, kot so ravni, profilni in spiralni noži, vertikalne in horizontalne rezalne glave, listi krožnih žag, svedri itd.

Vsi lesnoobdelovalni stroji Wood-Mizer imajo nekatere skupne lastnosti:

-    4-stranski skobeljniki/rezkarji imajo zgornjo, spodnjo, desno in levo rezalno glavo, kar omogoča oblikovanje kosa lesa na vseh straneh z enim samim prehodom materiala skozi stroj. Ločen motor poganja vsako rezalno glavo, da se poveča učinkovitost in zmanjša poraba energije. Profilne nože na rezalnih glavah zamenjamo enostavno in hitro. V katalogu Wood-Mizer TOOLS so na voljo številni noži različnih oblik in profilov.

-    Delovne mize iz litega železa zagotavljajo stabilno podlago za natančno obdelavo lesa in hkrati odpravljajo vibracije. Visokokakovostno lito železo zagotavlja večjo vzdržljivost, zanesljivost in odpornost proti obrabi. Tako podajalne kot tudi izstopne mize so izdelane iz visokokakovostnega jekla, da zagotovijo udobno podajanje materiala.

-    Upravljanje skobeljnika/rezkalnika je ergonomsko, z enostavno dosegljivo nadzorno ploščo, ki vključuje ločena stikala za vklop vsake rezalne glave. Rezalne parametre (širina, višina) je mogoče priročno prilagoditi s preprostimi in zanesljivimi rešitvami (ročice za obračanje in premikanje).

-    Kompaktna in lahka zasnova s kolesi omogoča enostavno premikanje po delavnici. Poleg tega imajo vsi lesnoobdelovalni stroji priključke za sesanje prahu za učinkovito odstranjevanje žagovine in lesnih sekancev.

-    Celotna linija Wood-Mizer Woodworking je proizvedena v Evropski uniji z uporabo surovin priznanih dobaviteljev in najboljše razpoložljive proizvodne tehnologije. Wood-Mizer zagotavlja 2-letno garancijo in vrhunsko poprodajno podporo strankam za vse lesnoobdelovalne stroje.

Med sejmom LIGNA je Wood-Mizer predstavil nekaj novih lesnoobdelovalnih enot - skobeljnik/rezkalnik MP280 in žago za plošče MS750.

Wood-Mizer je razvil drugo generacijo skobeljnika/rezkalnika, ki temelji na preizkušeni enoti MP260, ki je postala zelo priljubljena po vsem svetu, da bi izpolnila stalna nova pričakovanja mojstrov obdelave lesa. Njegov naslednik, skobeljnik/rezkalnik MP280, je funkcionalna in vsestranska lesnoobdelovalna enota z nekaterimi tehničnimi rešitvami vodilnega skobeljnika/rezkalnika MP360.

MS750 ima robustno rezalno enoto iz litega železa, žagin list in natančno drsno mizo iz aluminija. Stroj je bil razvit za mizarske delavnice in proizvajalce pohištva, ki iščejo bolj učinkovite načine natančnega dimenzioniranja in razrezujejo različne lesne materiale. Pri LIGNA je žaga za plošče MS750 žagala iverne plošče, lepljene plošče in plošče iz masivnega lesa.

Na sejmu LIGNA 2023 je Wood-Mizer dokazal svojo zavezanost k pomoči svojim strankam pri rasti njihovih lesnopredelovalnih projektov, poslovanja in ustvarjalnih načrtov z lesom. Razvoj in proizvodnja kompaktnih, večnamenskih in cenovno dostopnih lesnoobdelovalnih strojev, ki so sposobni izdelati visokokakovostne končne izdelke iz lesa, še dodatno razkriva pomen slogana Wood-Mizer - "From Forest to Final Form" - "Od gozda do končnih izdelkov".


***

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

Dobrodošli v novičarskem središču Wood-Mizer Slovenija!

Tukaj boste odkrili, kako lastniki žag po vsem svetu dejavno prispevajo k rasti lokalnega gospodarstva s trajnejšo in dobičkonosnejšo predelavo lesa.

Če želite izvedeti več o podjetju Wood-Mizer ali o posameznih člankih, nas kontaktirajte.

e-glasilo

Newsletter

Ali vam je članek všeč? Naročite se na naše e-glasilo in enkrat mesečno boste prejemali takšne članke v vaš e-poštni predal!

Pošlji