Izdelovalec pohištva izdelal s pomočjo žage LT15WIDE, edinstveno cipresovo mizo

Izdelovalec pohištva izdelal s pomočjo žage LT15WIDE, edinstveno cipresovo mizo

Kyle Snellenberger je prišel na idejo, da bi cel hlod spremenil v osupljiv kos pohištva. Obdelal je hlodovino in izdelal edinstveno mizo za recepcijo, ki je zdaj ponosno razstavljena v avli hotela v Louisiani v ZDA.

Miza iz ciprese je dolga 4,57 metra, široka 91 cm in visoka 107 cm. Izdelana je bila iz enega samega hloda, povlečenega iz reke Ouachita in zmletega v 76 mm debele plošče s pomočjo prenosne žage Wood-Mizer LT15WIDE.

 

 

Za ta edinstven projekt je Kyle izbral »potopljen čempres«. Ta drevesa izvirajo iz jugovzhodnih Združenih držav, polena ciprese pa pogosto najdemo v rekah, kjer so že leta potopljena. Sčasoma se les fizično spremeni, potemni in pridobi izjemno lepoto in izjemno trdoto, zaradi česar je rezanje težko.

 

"LT15WIDE je opravil to brez večjih težav. Hlod sem lahko rezkal v deske z največjo širino 91 cm," je dejal Kyle. "Vsak rez na žagi je moral biti popoln - ni bilo prostora za napake."

 

Čeprav je za dokončanje projekta potreboval približno štiri mesece, je Kyle na svoji žagi LT15WIDE zrezal 100 % lesa in pri tem prihranil približno 2000 $.

 

Preden je postal lastnik žage Wood-Mizer, je Kyle kupoval les pri drugih. Ti materiali so bili dražji in so redko ustrezali njegovim potrebam po oblikovanju pohištva.

Kyle je lastnik pohištvene delavnice in zaradi naraščajočih cen lesa se je odločil, da vzame stvari v svoje roke in sam začne proizvajati les. To ga je pripeljalo do nakupa njegove prenosne žage Wood-Mizer LT15WIDE. "Vsak dan uporabljamo žago, ker imamo vedno veliko projektov, na katerih moramo delati," je povedal Kyle.

 

 

Pisalna miza iz ciprese je odličen primer Kylove sposobnosti, da spremeni surov les v nekaj izjemnega. "Iskreno povedano, razrez tega hloda je bil malo stresen, a rezultat se je izkazal za popolnega," je dejal Kyle. "Od dneva, ko sem rezal hlodovino, do zaključka projekta, vključno s časom sušenja v peči, je trajalo približno štiri mesece. Pogosto dobim pohvale za to mizo, saj je v preddverju hotela, kjer jo vidi veliko ljudi. Prinesla mi je veliko novih strank."

***

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!