Zaročenca zgradila joga studio

By Olivia Eaker, Wood-Mizer

Zaročenca zgradila joga studio

Parker Dunbar iz Salida v Koloradu, je s svojo prenosno žago  Wood-Mizerjem LT15 zgradil povsem nov joga studio za svojo zaročenko Jillayne.

 

Dunbar Yoga StudioDunbar Yoga Studio

 

Uresničitev sanj

Parker in Jillayne sta imela svoj prvi zmenek pomladi, kjer se je rodila ideja za ta projekt. Jillayna strast do joge in želja po svojem studijskem prostoru za jogo je par navdihnila za začetek tega projekta.

»Vse skupaj se je začelo kot pogovor na prvi zmenek. Končalo se je z edinstvenim joga studiem in predlogom za poroko,« razlaga Parker.

 

Interior of the Yoga StudioInterior of the Yoga Studio

 

Ko se je njuno razmerje nadaljevalo, je Parker začel uresničevati Jillayneine sanje. Vse, kar so potrebovali, je bila prenosna žaga. »Začel sem [delati] na zasebnem ranču v gorah Kolorada. Lastnik ranča je imel žago z lesom LT40 in jaz sem bil priklenjen nanjo že od prvega dne,« pravi Parker.

Po nekaj raziskavah sta se Parker in Jillayne odločila, da bo najboljša žaga za njun projekt prenosna žaga Wood-Mizer LT15.

 

Parker DunbarParker Dunbar

 

Postopek gradnje

»Zgradili smo lesen, 18 kvadratnih metrov  joga studio iz lokalnega ''stoječega mrtvega'' lesa,« pojasnjuje Parker. »Vsa drevesa za projekt so prišla iz lokalnega gozda, 25 minut vožnje od mesta.«

 

Jillayne on the sawmill Jillayne on the sawmill

 

Smreka, ki so jo dobili iz lokalnega gozda, je bila uporabljena za skoraj vsak element studia. »Uporabili smo smreko za okvir iz lesa, talne obloge ter za notranjost in zunanjost. Tudi majhna terasa  in okna, smo naredili iz smreke,« pravi Parker.

Parker in Jillayne sta utrdila svoj odnos in razvila nov nabor spretnosti. »Jillayne se je naučila LT15 upravljati popolnoma sama. Enostavnost tega stroja je omogočila, da je  Jillayne, prvič samostojno rezala. Prav tako sem se sam naučil veliko več o jogi,« pravi Parker.

 

Inside of Dunbar Yoga StudioInside of Dunbar Yoga Studio

 

Medtem ko Parker tudi rad vadi v studiu Dawally, poleg Jillaynea, je primarna uporaba te stavbe Jillayne, da poučuje jogo svojim študentom.

»Les smo razrezali na LT15. En teden je bil potreben, da se je popolnoma posušil. En vikend bi mleli in naslednjič rezali,« pravi Parker.

 

Yoga Studio DeckYoga Studio Deck

 

Delo iz ljubezni

»To je bilo vsekakor delo ljubezni. Projekt je trajal dlje, kot je bilo pričakovano, in se je med gradnjo še naprej razvijal. Ko je bilo dokončano, smo bili olajšani, da smo ga začeli uporabljati in namenili vikende drugim dejavnostim,« pravi Parker.

 

Dawally StudioDawally Studio

 

»Imamo veliko srečo, da lahko tovrstno delo opravljamo v prostem času. Zgraditi nekaj iz nič, uspe le majhnemu odstotku ljudi. Enostavnost in učinkovitost naše žage sta ta projekt olajšala,« pravi Parker.

Toda zdaj, ko je studio končan, je par jasno povedal, da nameravata nadaljevati svoje ''potovanje'' z žago. »Gradiva novo hišo in kupila sva Wood-Mizer MP200 Planer Moulder, da bi pospešila rezanje.«

***

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!