Tehnični nasveti

Primerjava Wood-Mizer EG800 robilnika in MR200 Multirip

Povečanje proizvodnje lesa je mogoča zaradi povečanja hitrosti in učinkovitosti žaganja. Wood-Mizer ponuja različne stroje, zasnovane za razširitev obratovanja žag in povečanje produktivnosti. Prvi korak je nabava robilnika ali žage z dvema gredema. Ta članek primerja industrijske žagarske rešitve podjetja Wood-Mizer: robilnik EG800 in Multirip MR200.

Motorna žaga ali tračna žaga? Podrobna primerjava, ki vam bo pomagala pri izbiri

Lastniki majhnih posesti in kmetje morajo občasno razrezati hlode na deske za projekte, kot je popravilo ograje ali gradnja lope. Ker je žaganje hlodovine razmeroma preprosto in redko opravilo – potrebno le za odstranitev starega drevesa s posesti ali odpravljanje posledic močnega vetra, ki je podrl suho drevo – bi lahko bila začetna rešitev uporaba obstoječe motorne žage z dodajanjem priključkov za horizontalno rezanje hlodov. Raziščimo in primerjajmo značilnosti tračne žage in motorne žage ter razpravljamo o njunih prednostih in slabostih.

Wood-Mizer TVS HD industrijska linija tračne žage za proizvodnjo palet

Industrijske linije za žaganje, znane tudi kot sistemi Wood-Mizer, uvajajo avtomatizacijo in pametne rešitve za učinkovito proizvodnjo lesa z nižjimi stroški. Podjetje Glinkowski Sawmilling Company upravlja svojo linijo za industrijsko žaganje Wood-Mizer na Poljskem od leta 2021. Linija je omogočila prilagajanje strojev posebnim poslovnim potrebam in vključitev obstoječe opreme v tovarni v nove sisteme Wood-Mizer Systems.

Kako namestiti ravne nože v rezalno glavo

Naučite se namestiti ali zamenjati ravni nož v rezalno glavo Wood-Mizer za skobeljnik/rezkar. Vsaka rezilna glava ima štiri utore; dva imata vedno ravne nože, druga dva pa imata lahko ravne ali profilne nože, odvisno od mizarskih nalog.

Kako robilniki in žage z več rezili dodajo vrednost tračni žagi

Robilniki in žage z več rezili so zasnovani za dosledno in učinkovito obrobljanje desk in plošč v zelo majhnih tolerancah. Za vsako tračno žago, s katero želite povečati svojo proizvodnjo, natančnost rezanja in možnosti izdelkov, da bi dosegli višje donose, lahko uporabite robilnike in žage z več rezili.

Kako shraniti rezila za tračne žage

Naučite se pravilno in varno shranjevati rezila za tračno žago, da se izognete morebitnim poškodbam rezil.

Kako nastaviti skobeljnik/rezkalnik Wood-Mizer

Videoposnetek s prikazom napotkov pojasnjuje nekatere najpogostejše vzdrževalne postopke za štiristranski skobeljnik/rezkalnik Wood-Mizer MP260 in MP360, kot tudi za poravnalko/debelinko MP200.

Kako varno razpakirati rezila za tračno žago

Oglejte si videoposnetek s prikazom varnega odstranjevanja žaginega lista iz ploščate škatle in ga pripraviti za žaganje.

Elementi 1 za 8 od skupaj 14

Stran
Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!