Wood-Mizer se je začel razvijati leta 1982 iz skromnega izhodišča – v garaži v Indiani, ZDA. Donaldu Laskowskemu in Danielu Tekulvu se je porodila ideja o učinkovitejšem načinu žaganja hlodovine za lesne izdelke. Ustavrila sta nekaj novega in kmalu so se pojavile nove priložnosti. Nenadoma je vsak lahko z lahkoto in gospodarnostjo izdeloval svoj les in za proizvajalce lesa po vsem svetu se je začela revolucija.

Tovarna, postavljena v Indianapolisu je nato v pičlih 5 letih izdelala več kot 2500 žag. Poceni žaga, ki obdeluje les značilen za drage žage, je uspela.

Industrija prenosnih žag je naraščala in stranke so zahtevale žago z večjo produktivnostjo. Wood-Mizer se je odzval z izdelavo serije Super leta 1997. Naslednja žaga je bila LT15 – najmanjša žaga, ki jo je takrat ponujal Wood-Mizer.

Leta 1990 je poljski podjetnik opazil nove priložnosti in Wood-Mizerjev izdelke predstavil Evropi. Ustanovili smo sedež v Kolu na Poljslem za oskrbo evropskega, afriškega in azijskega trga

To je bilo poleti 1990. Podjetje je raslo in raslo in ljudje so spoznali koncept tehnologije žaganja s tankim rezom. Poljska tovarna Wood-Mizer Industries je vodilna v razvoju, ki postavlja merilo celotni industriji

Tu je nekaj impresivnih dejstev o 30-letni poti evropskega proizvodnega centra Wood-Mizer, ki se nahaja v mestu Kolo v osrednji Poljski

• Tovarna Wood-Mizer je opremljena z najnaprednejšimi robotskimi stroji za obdelavo kovin z Japonske in Nemčije in nenehno vlaga v najnovejšo tehnološko opremo in profesionalno znanje zaposlenih.

• Wood-Mizerjeve delavnice, skladišča in pisarne s površino več kot 15.000 kvadratnih metrov se razprostirajo na devetih hektarjih.

• Proizvodnja rezil Wood-Mizer, ki jih je podjetje posebej razvilo za rezanje lesa in je postala model kakovosti v industriji, je certificirana po ISO 9001: 2015. Paleta rezalnega orodja pod blagovno znamko Wood-Mizer TOOLS vključuje več kot 2.500 vzorcev ozkih in širokih trakov, nožev, okvirnih žag, krožnih žag; ponudba se stalno širi.

• V evropskem obratu Wood-Mizer je približno 400 zaposlenih. Wood-Mizer zagotavlja napredno izobraževanje, programe povračil za visoko šolstvo in vlaga v zaposlene na različne načine. Proizvodnja se nenehno izboljšuje z uporabo metod LEAN.

• Wood-Mizer’s Design Bureau je ekipa visoko usposobljenih inženirjev, ki sodelujejo v tandemu s svojimi ameriškimi kolegi in razvijajo edinstvene tehnološke rešitve za učinkovito žaganje. Nova linija industrijske opreme TITAN, predstavlja zlasti zasnovo žag in proizvodnjo opreme za posebne naloge kupcev.

• • Poljska tovarna Wood-Mizer dobavlja opremo in orodje na štiri celine - v Evropo, Ameriko, Azijo in Afriko. V sodobnem svetu je treba kakovost tehnološke opreme podpirati z razpoložljivostjo poprodajnih storitev. Storitveni centri Wood-Mizer s skladišči rezervnih delov in izkušenimi strokovnjaki delujejo v 110 državah.Danes Wood-Mizer ne ustvarja samo tračnih žag in tračnih rezil. Pred kratkim je še ena evropska tovarna, ki se nahaja na Švedskem, postala del korporacije Wood-Mizer. Wood-Mizer AB proizvaja visokokakovostne kompaktne univerzalne skobeljnike/poravnalke. Na ta način se uresničuje ideja Wood-Mizer-ja za dobavo opreme, ki obdeluje les iz hlodov do končnih izdelkov.

Wood-Mizer je proizvedel več kot 80.000 tračnih žag, ki danes delujejo po vsem svetu.

Tudi vi se lahko pridružite družini Wood-MizerZGODOVINA ZNAMKE WOOD-MIZER V SLOVENIJI

2008 • Jan Fale, direktor slovenskega podjetja Famteh, se začne zanimati za izdelke Wood-Mizer in obišče evropski proizvodni center Wood-Mizer v poljskem mestu Kolo. Po uspešnih pogajanjih postane podjetje Famteh iz Raven na Koroškem prvi zastopnik za Wood-Mizer v Sloveniji.

2009 • Podjetje Famteh odpre brusilnico za brušenje tračnih listov. Slovenski kmetje, lastniki gozdov in obdelovalci lesa začnejo kupovati tračne žage Wood-Mizer.

2011 • Podjetje Famteh začne s programom odkupa starih strojev. Lastniki tračnih žag Wood-Mizer lahko sedaj svoje stroje zamenjajo z najnaprednejšimi tračnimi žagami Wood-Mizer.

2012 • Wood-Mizer v Sloveniji ponudi možnost nakupa na lizing, na voljo sta dve možnosti. Kupec lahko 1/3 cene plačajo vnaprej in takoj prevzame žago. Čez eno leto poravna naslednjo 1/3 cene, čez dve leti pa preostalo 1/3 cene. Druga možnost je, da kupec ½ cene plača vnaprej in takoj prevzame žago. Preostalo polovico pa poravno čez eno leto.
Brusilnica na Ravnah na Koroškem je opremljena z novim industrijskim brusilnim strojem in orodjem za razprtje zob.

2013 • Famteh postane uradni zastopnik za Wood-Mizer na Hrvaškem. Novo ustanovljeno podjetje Famteh Adria ima sedež v hrvaškem mestu Moravice. Direktor novega podjetja je Matjaž Kolar.

2014 • V Sloveniji obratuje okoli 300 tračnih žag Wood-Mizer. V Famtehovi brusilnici dnevno nabrusijo približno 40 tračnih listov. Odkar je Famteh postal uradni zastopnik za Wood-Mizer, je bilo v Sloveniji prodanih že več kot 30.000 tračnih listov Wood-Mizer. Podjetje Wood-Mizer je odprlo nov oddelek Wood-Mizer Tools, ki se ukvarja s prodajo tračnih listov za krožne žage in drugega orodja za obdelavo lesa.

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!