Proizvodnja palisandra z žago Wood-Mizer LT20 v Indoneziji

Proizvodnja palisandra z žago Wood-Mizer LT20 v Indoneziji

 

Indonezijsko podjetje seka eksotičen trd les, da bi povečalo prodajo na Kitajskem in Japonskem. Podjetje zaposluje 150 ljudi in je povečalo dobiček, odkar so kupili Wood-Mizer LT20.

"Moj oče je podjetje ustanovil leta 1991. Prevzel sem ga šele pred dvema letoma," pravi gospod Kennedy, lastnik podjetja. Njegovo podjetje je nekoč obdelovalo ratan, kasneje pa se je bolj osredotočilo na indonezijski palisander in les akacije – dva eksotična trda lesa, ki ju je zelo težko rezati. "V enem dnevu smo morali zamenjati tudi dve ali tri rezila," pojasnjuje Kennedy.

 

 

Kennedyjeva tračna žaga LT20 z rezili Wood-Mizer pomaga opraviti dobro delo. Kennedy pojasnjuje: "Dobra stvar pri Wood-Mizerju je, da je rezanje natančno in je rezilo tanko, tako da dobite največ lesa. Po svojih najboljših močeh se trudimo zmanjšati količino odpada. Z Wood-Mizerjem izdelujemo deske debeline 3,3 cm, kar prihrani približno polovico odpada v primerjavi z običajno motorno žago."

 

Wood-Mizer LT20 je fleksibilna tračna žaga, ki razreže hlodovino do premera 80 cm in dolžine od 4,8 do 8,4 m. Za Kennedyja je bila LT20 cenovno ugodna rešitev za njegovo majhno lesno podjetje. Žaga ima ročno upravljanje obdelave hlodovine. Ko se je odločal za žago, ki jo je želel kupiti, je Kennedy izbral žago Wood-Mizer, ki mu zagotavlja natančnost rezanja, ki jo potrebuje zaradi pomena natančnosti za njegov drag les.

 

"Ko pride hlod," pravi Kennedy, "ga ocenimo. Po razvrščanju ga damo na žago za razrez. Ko ga razrežemo, pošljemo deske v skobeljnik, da postanejo gladke in enakomerne. Nato odrežemo rob, da so deske lepe, nato pa še profiliramo. Shranimo na paleto in pripravimo za izvoz."

 

Kitajski in japonski proizvajalci pohištva cenijo Kennedyjeve izdelke zaradi natančnosti in kakovosti lesa, ki ju zagotavlja.

"Poseben užitek je, kadar režemo zelo lep kos lesa," komentira Kennedy, "in lahko vidite vlakna v lesu in ko imate radi svoj izdelek, vas to osreči."

 

***

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!