Proizvodnja lesa

Wilson Enterprises raste s sistemom za industrijsko žaganje Wood-Mizer WB2000

Podjetje Wilson Enterprises, ki se nahaja v Michiganu in je v družinski lasti, že od leta 1985 zagotavlja visokokakovostne lesne izdelke za notranjo dekoracijo, gradbeništvo in obrtniške projekte. Pred kratkim je podjetje investiralo v industrijski sistem za žaganje Wood-Mizer WB2000 za predelavo hlodovine v končne izdelke. Svoje lesne izdelke ponujajo v skoraj 5000 maloprodajnih trgovinah po vsej ZDA.

Škotski žagarji se zanašajo na sodobno tehnologijo Wood-Mizer WB2000 za ustvarjanje dobička

»Škotska ima čudovito pokrajino, številne gradove in nepredvidljivo vreme. Popotniki, ki gredo severno od Edinburgha, pridejo do Pertha, kjer bi morda mislili, da je zadnji branik civilizacije, a čez gore je Inverness. S svojo mikroklimo in rodovitno zemljo je ta presenetljivo topel del severne Škotske kot nalašč za pridelavo dobrega lesa,« pravi Ronald Munro Ferguson, lastnik Novar Sawmill.

Italijansko družinsko podjetje za drva povečuje dobiček s tračno žago LT70

Približno 50 km severovzhodno od Rima je dedek Stefana Chinija leta 1929 ustanovil družinsko podjetje, ki je prodajalo ročno cepljene železniške tramove. Stefanov oče je bil vzgojen v lesni industriji in s svojim trdim delom je zgradil uspešno podjetje za izdelavo drv. Stefano je podjetje začel voditi leta 2007. Kot lastnik podjetja tretje generacije že razmišlja o prihodnosti svojega sina v družinskem podjetju.

Sodobna visokozmogljiva žaga v Latviji

Podjetje PRO WOOD iz Latvije poroča, da je po začetku obratovanja žagarske linije Wood-Mizer WM4000 potrojilo obseg proizvodnje, obdržalo enako število zaposlenih in občutno zmanjšalo količino lesnih odpadkov.

Tračne žage v francoskih Alpah: lepota lesa v vsakem projektu

Yvan Cometto, tesar iz majhne vasice v francoskih Alpah, izdeluje lesene izdelke iz lokalnega lesa s tračno žago Wood-Mizer. V svojem podjetju YC Charpente Yvan dela z lesom in odkriva njegovo lepoto. "Tega kraja ne bi zamenjal za nič drugega na svetu," prizna z nasmeškom na licih.

Proizvodnja palisandra z žago Wood-Mizer LT20 v Indoneziji

Indonezijsko podjetje seka eksotičen trd les, da bi povečalo prodajo na Kitajskem in Japonskem. Podjetje zaposluje 150 ljudi in je povečalo dobiček, odkar so kupili Wood-Mizer LT20.

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!