FR

Razvoj družinskega podjetja z žagami Wood-Mizer na Azurni obali v Franciji

Podjetje Spinelli Palanca Services ima več kot stoletje izkušenj s sečnjo, čiščenjem, obrezovanjem in podiranjem dreves. Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1912, razvijalo pa se je skozi generacije. Leta 2014 sta posel prevzela dva strastna obdelovalca lesa - Sebastien Spinelli in njegov partner Cyril Palanca, da bi nadaljevala družinsko zapuščino ob ohranjanju najboljše kakovosti storitev.

Gradnja pastirskih koč s stroji Wood-Mizer v francoskih Alpah

Aleksander Salicis, tesar iz kraja Plan du Verdon v francoskih Alpah, poleg gradnje kakovostnih brunaric za pastirje uporablja lokalni les za zagotavljanje mizarskih storitev in izdelkov za svoje stranke. Aleksander upravlja več strojev Wood-Mizer za svoje žagarsko in lesno podjetje Salicis Charpente.

Mobilna tračna žaga v gorah Francije: žaganje v vsakem letnem času!

Francoski podjetnik Serge Jourdan, z mobilno tračno žago Wood-Mizer LT70, reže lokalni les za mizarje, žaga po meri in je kadar koli na voljo za pomoč drugim uporabnikom tračnih žag Wood-Mizer v dolini Haut-Verdon v Beauvezeru.

Žaganje v francoskih Alpah z mobilno tračno žago Wood-Mizer LT70

Katera žaga je najboljša za delo v gorskih območjih? Dejavnost razreza hlodovine v Alpah od lokalnih mojstrov zahteva veliko značaja in odločnosti. Prevoz tračnih žag po gorskih cestah je lahko izziv tudi za najbolj izkušene voznike. Za dobro opravljanje svojega dela, poleg veščin in praktičnega znanja o lesu, potrebujejo tudi ustrezno opremo za razrez hlodovine.

Tračne žage v francoskih Alpah: lepota lesa v vsakem projektu

Yvan Cometto, tesar iz majhne vasice v francoskih Alpah, izdeluje lesene izdelke iz lokalnega lesa s tračno žago Wood-Mizer. V svojem podjetju YC Charpente Yvan dela z lesom in odkriva njegovo lepoto. "Tega kraja ne bi zamenjal za nič drugega na svetu," prizna z nasmeškom na licih.

Elementi 1 za 5 od skupaj 6

Stran
Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!