IT

Italijansko družinsko podjetje za drva povečuje dobiček s tračno žago LT70

Približno 50 km severovzhodno od Rima je dedek Stefana Chinija leta 1929 ustanovil družinsko podjetje, ki je prodajalo ročno cepljene železniške tramove. Stefanov oče je bil vzgojen v lesni industriji in s svojim trdim delom je zgradil uspešno podjetje za izdelavo drv. Stefano je podjetje začel voditi leta 2007. Kot lastnik podjetja tretje generacije že razmišlja o prihodnosti svojega sina v družinskem podjetju.

Kako italijanski obdelovalec lesa profitira več iz vsakega hloda

Če potujete dve uri iz Benetk proti Alpam, vas bo pot peljala mimo delavnice Marca Marcanteja. Nahaja se v podnožju Vincenza regije, kjer Marcovo podjetje nadaljuje s tradicionalno proizvodnjo drv, ki jo je začel njegov oče pred 30 leti. Vendar je Marco razširil ponudbo in privabil še druge stranke, saj se časi neprestano spreminjajo.

Trajnostno gospodarjenje z gozdovi lokalne skupnosti v Italiji

V zadnjih 20 letih se je gozdarski konzorcij Alta Val di Suza Forestry Consortium iz Torina v Italiji zanašal na tračne žage Wood-Mizer, da bi dosegel dva cilja trajnostnega gospodarjenja z gozdovi – varovanje okolja in učinkovita uporaba surovega lesa.

Od požarov do gospodarskega preporoda: Kako žaga Wood-Mizer pomaga obnoviti italijansko vas

Štiri leta po požarih v dolini Val di Susa, na meji med Italijo in Francijo, lokalna zadruga La Foresta zdravi gozdne rane z dodajanjem vrednosti lesu v vseh njegovih oblikah.

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!