SE

Ko se hobi in delo prepletata: zgodba o švedski mizarski delavnici

"Delo s svojim hobijem omogoča neskončne ure užitka. Živim sanje." To je pogled Rasmusa Ströma na obdelavo lesa v njegovi mizarski delavnici Ädelsnickaren (Dobri tesar) v Falköpingu na Švedskem.

Brata iz Švedske uspešno vodita svojo gradbeno in mizarsko delavnico

Göran & Lennart Ståhl izdelujeta lesne izdelke in lokalnim strankam dobavljata kakovosten les za gradnjo in zaključno obdelavo hiš na Švedskem. Brata uporabljata predvsem orodja in stroje iz programa Wood-Mizer Woodworking, vključno s štiristranskim skobeljnikom/rezkalnikom MP260 in debelinskim strojem MP160.

NAJLJUBŠE DELO ZA ŽIVLJENJE – zgodba lesarja iz Švedske

»Les, ki ga prodajajo v trgovinah s strojno opremo, je drag, zato ljudje iščejo načine, kako ga kupiti ceneje. Pokličejo me in izdelam najrazličnejše stvari zanje – talne, stenske in strešne obloge, celo nekaj posebnih okraskov za zgodovinske hiše. Za te kakovostne izdelke uporabljam hlode iz 200 let starih gozdov,« razlaga Hans Larsson, žagar in tesar iz švedskega mesta Vansbro.

Žage in oprema za obdelavo lesa Wood-Mizer omogočajo napredek švedski lesni industriji

Švedska je država z bogato tradicijo obdelave lesa in spoštovanjem do gozdov, ki pokrivajo dve tretjini države. Z ustrezno vzdrževanimi gozdovi ima lesnopredelovalna industrija vodilni položaj v švedskem gospodarstvu. Številni gozdarji, žagarji in lesarski delavci se zanašajo na opremo Wood-Mizer, ki svojim lastnikom pomaga pri vodenju uspešnega lesnopredelovalnega podjetja po vsej Švedski.

Učenje obdelave lesa pri Wood-Mizerju na Švedskem

Vsakič, ko švedski podjetnik David Virén izdela desko s svojim skobeljnikom/poravnalko Wood-Mizer, se počuti, kot da se je naučil še eno lekcijo o lesu. "Delo z lesom je več kot le delo, ki ga je treba opraviti. To je učni proces, s katerim si lahko zelo zadovoljen." pojasnjuje.

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!