Mizarji

Mizarska delavnica v Sloveniji ima tračno žago Wood-Mizer

Lastnik slovenskega mizarskega podjetja Jože Moric deli temeljna znanja iz svojih 40+ let izkušenj z obdelavo lesa. »Če te že zgodaj obdari strast do obdelave lesa, lažje uživaš v tem, kar počneš vse življenje,« je prepričan.

Žaganje v podjetju za proizvodnjo lesenih vrat v Indoneziji

Indonezijski proizvajalec vrat je s pametno naložbo v opremo za tračno žago izboljšal kakovost lesa, optimiziral produktivnost in povečal donos dragocenega tropskega lesa.

Izdelava lesenega pohištva v Spodnji Saški, Nemčija

Veliki hlodi so pogosto poceni, vendar jih je težje obdelovati; le nekateri mojstri jih znajo obdelati. Vendar pa te težave niso ustavile Jana Nartena, mladega mojstra iz Nemčije, ki razrezuje hlodovino velikih premerov in izdeluje unikatno leseno pohištvo.

Zamenjava starih tračnih žag s sodobno opremo v Indoneziji

Ko so cene hlodov naraščale, je učinkovito pridobivanje lesa iz hlodov poganjalo indonezijska podjetja k modernizaciji njihovih žag.

Upokojeni inženir žagarstva in lesarstva v francoskih Alpah

Henri Kurzaj je francoski podjetnik poljskega porekla, ki se z lesom ukvarja že skoraj šest let. Njegovo podjetje Forest-Ethik se ukvarja z oblikovanjem in konceptom originalnih lesenih izdelkov iz lokalnega lesa. Uživa v življenju v majhni vasici Sainte-Marie-d'Alvey, strogo v Chemin du Freney, kjer beseda "frêne" pomeni obilico jesenovih gozdov.

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!