Izdelovanje lesenih hiš

Domačini Rhinelanda uporabljajo žago LX50 za varčevanja lesa, ki ga uniči lubadar

Uporaba majhne žage na vaši nepremičnini lahko pomaga prihraniti dragoceni les in narediti življenje bolj vznemirljivo, če svoje dni zapolnite z žaganjem.

Poljski podjetnik uspel v lesnopredelovalnem poslu z žago Wood-Mizer

Poljski podjetnik Zygmunt Koss govori o tem, kako je našel strast do obdelave lesa in kako je uspel v poslu zahvaljujoč ustrezni tehnologiji.

Gradnja edinstvene lesene kapele na kmetiji v ZDA

"Kot gradbenik delam že 40 let in v teh letih sem zgradil veliko različnih objektov. Mislim pa, da je ta kapelica najboljši projekt, kar sem jih kdaj naredil," pravi Bill Miskiman, lastnik kmetije v Connecticutu in eden od sodelujočih pri ustvarjanju edinstvene kapelice Trinity Knot.

Brata iz Švedske uspešno vodita svojo gradbeno in mizarsko delavnico

Göran & Lennart Ståhl izdelujeta lesne izdelke in lokalnim strankam dobavljata kakovosten les za gradnjo in zaključno obdelavo hiš na Švedskem. Brata uporabljata predvsem orodja in stroje iz programa Wood-Mizer Woodworking, vključno s štiristranskim skobeljnikom/rezkalnikom MP260 in debelinskim strojem MP160.

Žaganje hrasta z Wood-Mizer LX50 na Nizozemskem

Bob Otten vodi lastno žagarsko podjetje The Otten Sawmill, ki se nahaja v nizozemski vasi Lutten. Za tega obrtnika, ki je zelo strasten do svojega dela, ni lepšega lesa od hrasta. Hrast je kot nalašč za izdelavo pristnih kozolcev, kmečkih hlevov, tradicionalnih strešnih okvirjev in drugih izdelkov. Bob Otten nadzoruje celoten proces - od podiranja dreves, žaganja do gradnje.

Nekdanji električar je v Kanadi zgradil sanjski dom

Nathan Shewchuk je z osmimi leti trdega dela in predanosti, skupaj z nekaj pomočniki in prenosno tračno žago Wood-Mizer, uresničil svoje življenjske sanje, zgraditi svoj dom.

Razvoj družinskega podjetja z žagami Wood-Mizer na Azurni obali v Franciji

Podjetje Spinelli Palanca Services ima več kot stoletje izkušenj s sečnjo, čiščenjem, obrezovanjem in podiranjem dreves. Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1912, razvijalo pa se je skozi generacije. Leta 2014 sta posel prevzela dva strastna obdelovalca lesa - Sebastien Spinelli in njegov partner Cyril Palanca, da bi nadaljevala družinsko zapuščino ob ohranjanju najboljše kakovosti storitev.

Žaganje hrasta v Walesu s stroji Wood-Mizer

Leta 2023 so v podjetju Oak Frame Company v Saint Asafhu v severnem Walesu potekali letni dnevi strank Wood-Mizer. Simon Belfield, strasten žagar in lastnik podjetja, je specializiran za izdelavo različnih hrastovih in macesnovih izdelkov, vključno s kočami na ključ, paviljoni, garažami in vrtnimi lopami, predvsem pa – hrastovimi strehami, okvirji in konstrukcijami. »Od nekdaj sem užival v delu z lesom,« pravi Simon. »Les pritegne vsakogar in ma ogromno možnih načinov uporabe. Konec koncev je to fenomenalen izdelek.«

Elementi 1 za 8 od skupaj 9

Stran
Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!