USA

Umetnost gradnje čolnov v Wisconsinu

Lesar in žagar Joshua Swan že več kot dve desetletji izdeluje unikatne lesene čolne v svoji delavnici, ki se nahaja na čudoviti obali jezera Superior v Wisconsinu v ZDA.

Zaročenca zgradila joga studio

Parker Dunbar iz Salida v Koloradu, je s svojo prenosno žago Wood-Mizerjem LT15 zgradil povsem nov joga studio za svojo zaročenko Jillayne.

Mobilna žaga za zabavo, terapijo in sprostitev

"Žaganje lesa z žago Wood-Mizer je zabavno! Je sproščujoče in terapevtsko," pravi Jon Scott, lesar iz New Yorka, ZDA.

Gradnja edinstvene lesene kapele na kmetiji v ZDA

"Kot gradbenik delam že 40 let in v teh letih sem zgradil veliko različnih objektov. Mislim pa, da je ta kapelica najboljši projekt, kar sem jih kdaj naredil," pravi Bill Miskiman, lastnik kmetije v Connecticutu in eden od sodelujočih pri ustvarjanju edinstvene kapelice Trinity Knot.

Wilson Enterprises raste s sistemom za industrijsko žaganje Wood-Mizer WB2000

Podjetje Wilson Enterprises, ki se nahaja v Michiganu in je v družinski lasti, že od leta 1985 zagotavlja visokokakovostne lesne izdelke za notranjo dekoracijo, gradbeništvo in obrtniške projekte. Pred kratkim je podjetje investiralo v industrijski sistem za žaganje Wood-Mizer WB2000 za predelavo hlodovine v končne izdelke. Svoje lesne izdelke ponujajo v skoraj 5000 maloprodajnih trgovinah po vsej ZDA.

Nelson Wood Shims poroča o 30- do 50-odstotni rasti proizvodnje z najnovejšim sistemom za žaganje Wood-Mizer TV6000 / MR6000

Nelson Wood Shims s sedežem v Minnesoti v ZDA je največji proizvajalec podložk v Severni Ameriki, ki proizvaja visokokakovostne izdelke za obdelavo lesa za distribucijo po vsej državi. Podjetje je pred kratkim investiralo v nov sistem žage, da bi povečalo izkoristek hlodovine, hkrati pa zmanjšalo investicijske in obratovalne stroške.

Hiša na drevesu meskita, narejena v Arizoni, ZDA

Drevesa meskita prevladujejo v puščavski pokrajini južne Arizone, saj so te grmičaste rastline nepravilnih oblik kljub težkim okoljskim razmeram odporno preživele. Sam po sebi nepopoln, gost les Sonora Desert Velvet Mesquite je pred 20 leti navdihnil Arthurja in Valerie Flores, da sta ustanovila podjetje „Tumacacori Mesquite Sawmill“ v Tumacacoriju v Arizoni.

Zanimiv projekt s tračno žago: kapela Mulberry, zgrajena na kmetiji v Georgii, ZDA

Zadnjih 20 let je George Coker sanjal in načrtoval popoln dodatek k svoji kmetiji v Carnesvillu v Georgii. Gradnja kapele na zemljišču bi bila idealen kraj za razširitev priložnosti na zemljišču. Kapela bi nudila prostor za poroke, dogodke in dejavnosti, kar bi omogočilo več ljudem, da uživajo v lepoti kmetije.

Izdelava lesenih avtomobilčkov za 'Operation Christmas Child' v ZDA

Lani je Ken na svojem posestvu izdelal 10.000 lesenih avtomobilčkov, vse iz podrtih hibridnih topolov in belih borovcev. Sprašujete – zakaj je naredil toliko? Za "Operation Christmas Child," seveda!

Naročite se na naše novice
Prejemajte e-poštne novice o ekskluzivnih posebnih ponudbah, novih izdelkih in vabilih na posebne dogodke!